Vaihtuvat näyttelyt
JÄÄNMURTAJA JARI KURRI - Palkintoja legendaariselta uralta
7.3.2013 – 2.3.2014

Jari Kurrin ura oli ennennäkemätön suomalaisessa urheilukulttuurissa, myös hänen palkintonsa ja muistoesineensä vahvistavat ammattilaisen suuruutta. Kurrista tuli monelle pienelle ja nuorelle suomalaiskiekkoilijalle esikuva, joka otteillaan näytti tietä uudenlaiselle mahdollisuuksien kulttuurille. Kurri nousi ensimmäisenä suomalaisena joukkueurheilijana lajinsa terävimmälle kansainväliselle huipulle ja sinetöi lopulta uransa legendaarisuuden viidellä Stanley Cup –sormuksella ja Toronton Hockey Hall of Fame –kunniagallerian jäsenyydellä.

Jääkiekkomuseon näyttely antaa ainutkertaisen tilaisuuden päästä tutustumaan Jari Kurrin palkintokokoelmaan ja uraan. Esillä ovat Kurrin NHL-palkinnot sekä runsaasti mielenkiintoista esineistöä Pohjois-Amerikan ammattilaisajalta, nuoruusvuosilta, liigakausilta ja maajoukkueajalta.

Näyttelyssä ovat esillä mm. kaikki viisi Stanley Cup –sormusta sekä Stanley Cup –pienoispokaalia, Campbell-konferenssin mestaruudesta saadut seitsemän pienoispokaalia sekä NHL:n herrasmiespelaajan palkinto Lady Byng Memorial Trophy vuodelta 1985. Esineistössä näkyvät myös Kurrilla hallussa olevat kaikki neljä virallista NHL Milestones Awards – tavoitetta, jotka myönnetään 400. maalista, 600. syötöstä, 1 000. pisteestä ja 1 000. ottelusta. Esillä ovat myös Kurrin arvokisamitalit, joista mainittakoon 18-v. EM-kultamitali vuodelta 1978 ja Naganon olympiapronssi vuodelta 1998.