Vaihtuvat näyttelyt
KOHOTETAAN KANADA-MALJA! Jääkiekon SM-liiga 1975-2005
24.4.2005-24.9.2006

Jääkiekon SM-liiga viettää juhlavuottaan. SM-liiga oli suomalaisessa urheilukulttuurissa uranuurtaja, eurooppalaisittainkin edelläkävijä. Muutos aikaisempaan oli suuri, ja uusien ideoiden hyödyntäminen on jatkunut kolmen vuosikymmenen ajan.

Maailman arvostetuimpiin jääkiekkosarjoihin kuuluva kotimainen liigamme on tarjonnut väriä, vauhtia, taitoa ja tähtiä. Pelaajista tuli ammattipelaajia, valmentajista ja seurajohdosta ammattilaisia; vuosikymmenien myötä syntyi todellinen urheilun ammattilaisliiga. SM-liigaa on rakennettu tietoisesti houkuttelevaksi ja toimivaksi tuotteeksi.

Suomen Jääkiekkomuseon juhlavuoden näyttely luo katsauksen SM-liigan historiaan ja nykypäivään. Näyttelyn pohjana ovat museon omat esinekokoelmat, joita on näyttelyä varten edelleen kartutettu. Valokuvat ovat pääasiassa museon laajasta valokuvakokoelmasta, SM-liigan arkistosta sekä Jukka Raution kokoelmasta.

Aitoon liigatunnelmaan pääsee filmimateriaalin avulla: vuodet ja vuosikymmenet vaihtuvat, ja edessä vilahtavat liigahistorian maalit ja vuosikymmenien kiekkolegendat.